Αγορά 11 φορητών απινιδωτών από την εταιρεία μας Lamda Medical

Ένα σημαντικό βήμα ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές τα πρώτα κρίσιμα λεπτά μιας καρδιακής ανακοπής πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Λαγκαδά.

Με μέριμνα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού έγινε αγορά συνολικά 11 φορητών απινιδωτών από την εταιρεία μας Lamda Medical, οι οποίοι πρόκειται να διανεμηθούν σε διάφορους δημόσιους χώρους. Mια κίνηση που θα συμβάλει σημαντικά στην προαγωγή της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Η σημαντικότητα των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών:

Το ποσοστό επιβίωσης μετά από Καρδιακή Ανακοπή εξαρτάται κυρίως από τις δεξιότητες και την ετοιμότητα του παρευρισκόμενου πολίτη και την άμεση πρόσβαση σε Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή.

Σύμφωνα με την American Heart Association, «Περισσότερες από 350.000 καρδιακές ανακοπές συμβαίνουν εκτός νοσοκομείου κάθε χρόνο ενώ το 18,8% αυτών συμβαίνει σε δημόσιους χώρους». Επιπλέον, η κοιλιακή μαρμαρυγή που αντιμετωπίζεται με απινίδωση και αναζωογόνηση σε 3-5 λεπτά, έχει ποσοστό επιβίωσης 49-75% ενώ υπολογίζεται πως κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση μειώνει την πιθανότητα επιβίωσης κατά 10-12%.

Για το λόγο αυτό έχει χαρακτηριστεί απαραίτητη η διάθεση* απινιδωτών σε χώρους όπου συνωστίζεται μεγάλος αριθμός ατόμων, όπως χώρους συγκέντρωσης επιβατών (αεροδρόμια, πλοία , λιμάνια).